Ajax Fair Play Workshop

Mohamed BouamraniAlgemeen nieuws

Beste ouders/verzorgers,

Namens de Ajax Foundation willen wij u informeren over de Ajax Fair Play Workshop. Op vrijdag 16 september 2022 vindt deze plaats in en rondom de Johan Cruijff ArenA met de leerlingen van het Clusius College. Daarbij staan de volgende thema’s centraal: hoe gedragen Ajacieden zich, de kernwaarden van Ajax, gelijkheid en discriminatie en het verdere gedrag op en rondom het sportveld. Hierbij ligt de focus met name op het feit dat je respect moet hebben voor iedereen, maar je eigen mening ook super belangrijk is en dat iedereen gelijk is en ook zo behandeld dient te worden. Dit ongeacht afkomst, uiterlijk, geloof of geaardheid.

De Ajax Foundation

Wij investeren en geloven in een samenleving waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen. Het ontdekken en ontwikkelen van hun talent en een gezond leven vinden wij hierin belangrijk.  momenteel ondersteunen en organiseren wij verschillende projecten in (groot) Amsterdam en Kaapstad voor kinderen en jongeren onder de 19 jaar.

De Ajax Fair Play Workshop

De ochtend zal een belevenis zijn die alleen Ajax kan bieden. De leerlingen van het Hogelant voeren gedurende de ochtend de volgende activiteiten uit:

  1. Zij volgen een workshop
    • De workshop staat in het teken van vooroordelen, diversiteit, gelijkheid en discriminatie
  2. Zij doen een stadiontour
    • De stadiontour bezoekt alle exclusieve punten van het stadion. De tour zal in het teken staan van respect en de kernwaarden van Ajax
  3. Zij volgen een Ajax voetbalclinic
    • Train volgens de echte Ajax normen & waarden

De gehele ochtend zal begeleid en georganiseerd worden door echte Ajax-trainers, in samenwerking met de begeleiders vanuit de school.

Privacy en toestemming

Tijdens de Ajax Fair Play Workshop is er een kans dat er foto’s en filmopnames worden gemaakt. Vanwege de nieuwe privacy wetgeving is er een handtekening van de ouders/verzorgers vereist voor het maken van deze foto’s en filmopnames. Belangrijk is dat u het onderstaande formulier invult. Deze krijgen de leerlingen ook mee naar huis.

 

Brief ouders AFW 22-23 – Hogelant