Ouder- en Kindteam

Jongeren kunnen met vragen of zorgen altijd terecht bij iemand van het Ouder- en Kindteam, bijvoorbeeld de ouder- en kindadviseur die regelmatig op school aanwezig is. Dat geldt ook voor ouders. Ouders en jongeren kunnen samen contact opnemen, maar het kan ook los van elkaar. Afspreken kan op school, in de wijk, thuis of online.

 

Ben je 12 jaar of ouder en zit je ergens mee, bijvoorbeeld je gezondheid of ruzies thuis? Word je gepest, gebruik je te veel drank of drugs, of voel je je vaak rot of alleen? Ga dan naar je mentor of maak zelf een afspraak met ouder- en kindadviseur Sarah Kasenda. Dat kan op school of op een andere plek. Zij luistert naar je en kan met je meedenken of tijdelijk begeleiden. Je kan haar rechtstreeks appen op het nummer 0634164353 of een mailtje sturen naar s.kasenda@oktamsterdam.nl. Zo krijg je snel de juiste hulp of ondersteuning. Van de ouder- en kindadviseur of, als dat beter past, van iemand anders uit het team zoals de jeugdarts, de jeugdverpleegkundige of de jeugdpsycholoog. De medewerkers van het Ouder- en Kindteam werken onafhankelijk van school en overleggen alleen met school als jij dat wil.

Gezondheidsonderzoeken op school
De jeugdgezondheidszorg van de Ouder- en Kindteams geeft ondersteuning en advies op het gebied van de ontwikkeling en gezondheid van kinderen en jongeren. Bijvoorbeeld over vaccineren of over naar school gaan met een chronische aandoening. Met vragen ben je altijd welkom bij de jeugdarts Niels Drenth, op ndrenth@ggd.amsterdam.nl of 0610683782. Hij is vast verbonden aan deze school. In de periode dat je op het voorgezet onderwijs zit, word je uitgenodigd voor een vaccinatie en een gezondheidsonderzoek. Vaak wordt daarbij een digitale vragenlijst gebruikt. We nemen contact op met je en bespreken wat nodig is.

Ziekteverzuimbegeleiding
Heb je door ziekte of gezondheidsklachten veel lessen of stage gemist, dan kan school voorstellen om de jeugdarts erbij te betrekken. Jij kijkt dan samen met de jeugdarts, school en ouder(s) wat er nodig is om niet te veel achterop te raken. Je kan ook zelf contact opnemen met de jeugdarts (zie hierboven).

Altijd welkom
Meer informatie over de Ouder- en Kindteams vind je op oktamsterdam.nl/jongeren. Hier kan je ook (anoniem) chatten en de contactgegevens opzoeken van de ouder- en kindadviseur op jouw school. Ook ouders kunnen met vragen en zorgen terecht bij het Ouder- en Kindteam. Samen met hun kind, of juist los van elkaar. Zit je ergens mee? Wacht niet te lang. Je bent welkom!