Onze werkwijze

Hogelant is een kleine, veilige school waar iedereen elkaar kent en je jezelf mag zijn. Wij geloven in jou en willen je meer meegeven dan alleen kennis. Op onze school leer je ook te denken in kansen, ontdek je jouw talent, vergroot je je zelfstandigheid en leer je oog te hebben voor anderen en de wereld om je heen.

Dit mag je verwachten van het onderwijs op Hogelant:

Betrokken leraren
De kracht van Hogelant is het goede contact tussen de leraren en de leerlingen. De leraren zijn er echt voor jou en willen je verder helpen. Wij geloven in jou. Samen met jou benutten we alle kansen om van school en je verdere leven een succes te maken.

Positieve benadering
We gaan altijd uit van een positieve benadering. We gaan het gesprek aan, moedigen je aan en bieden een luisterend oor. We hebben duidelijke afspraken en een manier van omgaan met elkaar zonder ruzies en discussies.

Eigen mentor
Jouw mentor maakt tijd voor je vrij als je dat nodig hebt. Je ziet hem of haar bijna iedere dag en samen houden jullie jouw voortgang in de gaten. Je mentor is ook het aanspreekpunt voor je ouders.

Extra zorgondersteuning
Als je naast ons aanbod extra hulp of ondersteuning nodig hebt, dan zijn er verschillende specialisten voor je op school, zoals een zorgcoördinator en een vertrouwenspersoon.

Talentontwikkeling
Wij streven er naar dat school leuk, afwisselend en uitdagend is, met veel kans om successen te ervaren. De opzet van onze Talentencarrousel stimuleert dit. We zorgen voor een steeds wisselend aanbod uit professionele workshops. Dat kan zijn: voetbal, koken, brassband, kickboksen, keramiek, toneel, robotica, muziek, videobewerking, podcast en/of vloggen.

Ontdekkend leren
Ons onderwijs is ingericht in blokken van tien weken. We vinden het belangrijk dat je leert door te doen en te ontdekken. De laatste week is dan ook altijd een project- ofwel een Andersweek. In deze week brengen we de theorie in praktijk. Je werkt aan een interessant project, gaat op excursie, bezoekt een theater of museum en/of neemt deel aan een sporttoernooi.

Buitenschoolse activiteiten
Na schooltijd worden er ook veel activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, zoals: voetbal, streetdance, badminton, fitness en basketbal. Deelname is gratis. Ook werken we samen met het buurtcentrum!

Doorstroommogelijkheden
Als je na twee jaar Hogelant laat zien dat jij goed op je plek zit op het vmbo, dan kun je doorstromen naar een derde klas van een andere vmbo-school. Wij hebben zelf ook een tweejarige vervolgopleiding in huis, die leidt naar het mbo 1-entreediploma.